Turism educațional în Timișoara

Pachet turistic local in sistem modular pe tematici

Turul Ecumenic

Turul Ecumenic – consta in vizitarea cu ghid atestat a celor mai reprezentative biserici din Timisoara. O istorie sumara a evolutiei spiritualitatii timisorene, descrierea fiecarui locas de cult vizitat, modul in care cultul respectiv a influentat dezvoltarea comunitatii (ex: ordinul romano-catolic piarist), mostenirea spirituala specifica si personalitati reprezentative.

Mosteniri Cultural-Istorice

Mosteniri Cultural-Istorice – tur al muzeelor timisorene, in cadrul caruia cei care vor participa se vor imbogati cu informatii de baza – si nu numai – despre fiecare domeniu al artelor vizuale (sculptura, arhitectura, pictura, etnografie etc.). Vor fi vizitate: Palatul Baroc (Muzeul de Arta), Sectia de Etnogafie Bastion, Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Muzeul Satului Banatean.

Timisoara – o Alee a Celebritatilor

cei care vor parcurge acest tur, vor descoperi treptat ca acest oras a fost vizitat  o data sau in repetate randuri de mari personalitati ale Romaniei si chiar ale lumii. Vazand cine, cum si cand a locuit sau a vizitat Timisoara, ne vom da seama ca Timisoara nu este un oras banal pe harta – da, nu ma tem s-o spun – lumii.C

Timisoara Verde

Iubirea pentru natura, respectul pentru plante si animale, pentru benificiile izvorate din natura ne vor aduce aminte de ce Timisoara a fost numita pe drept, mai demult, „Orasul Florilor”. Vom vizita de asemenea cele mai importante parcuri din oras cum ar fi: Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Rozelor, Parcul Regina Maria, povestind despre istoria infiintarii, importanta lor in oras si specificul fiecaruia.

„Eroii nu mor niciodata”

Vom avea grija ca cei care vor parcurge acest tur al Memorialului Revolutiei sa inteleaga contextul social, economic si politic in care Timisoara s-a aflat atunci cand, intr-o magica dar fatidica zi, dorinta de libertate a timisorenilor a determinat ireversibil declansarea Revolutiei Romane din decembrie 1989. Astfel Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania si, de asemenea, a dobandit un nou statut onorabil, pe langa celelalte orase din tara: acela de Oras Martir.

Promenada prin Cetate

Tur desfasurat pietonal, ce va dezvalui placerea unei plimbari prin mijlocul unei mari densitati de obiective turistice importante, amplasate in vechea cetatea a Timisoarei.

Proiectul se adreseaza in special copiilor si grupurilor de turisti, insa si oricarei persoane (sau grup) care doreste sa aiba o experienta speciala si sa cunoasca Timisoara intr-un mod nou. Turismul educational imbina spiritul de aventura si dorinta de cunoastere intr-un concept deschis și dinamic, care propune noua tururi ale orasului organizate pe diverse tematici.

Contactează-ne pentru detalii