Turism educațional la Timisoara

Turism educațional este un concept folosit foarte mult în lume, însă în România este abia la început. Turismul educațional are la bază ideea că putem îmbina cunoașterea teoretică cu cea primită pe baza de experiențe practice.

Proiectul se adresează în special copiilor și grupurilor de turiști, însă și oricărei persoane (sau grup) care dorește să aibă o experiență specială și să cunoască Timișoara într-un mod nou. Turismul educațional îmbină spiritul de aventură și dorința de cunoaștere într-un concept care propune nouă tururi ale orașului organizate pe diverse tematici.

Așadar, părinții, profesorii, educatorii și lucrătorii cu copii din diverse organizații pot apela la Avatur pentru un tur educațional sau pentru un întreg program care să îmbogățească experiența copiilor.

Pentru mai multe detalii luați legătura cu noi.

Sunt Dani Igna și te pot ajuta să îți cunoști orașul într-un mod nou.

Îmi place să călătoresc și să descopăr lucruri noi. Orașul în care locuiești și pe care îl iubești poate deveni banal în rutina zilnică, însă cu puțin efort și cu ajutorul meu poate (re)devină fascinant pentru tine, mai ales în acele aspecte pe care poate nu le-au cunoscut. Timișoara are multe de povestit, iar eu cunosc câteva dintre poveștile ei. Nu ai vrea să (re)descoperim împreună?

Într-un cadru informal turismul educațional oferă ocazia copiilor și adulților să îmbine tururile cu educația. Este un concept pe bază de abonament. Câte locuri minunate sunt de descoperit.

Pachet turistic educațional în sistem modular pe tematici după cum urmează.

TURUL ECUMENIC — consta în vizitarea cu ghid atestat a celor mai reprezentative biserici din Timișoara. O istorie comprimata a evolutiei spiritualitatii timisorene, descrierea fiecarui locas de cult vizitat, modul in care cultul respectiv a influentat dezvoltarea comunitatii (ex: ordinul romano-catolic piarist), mostenirea spirituala specifica si personalitati reprezentative.

MOSTENIRI CULTURAL-ISTORICE

Tur al muzeelor timișorene, in cadrul caruia cei care vor participa se vor îmbogăți cu informatii de baza — si nu numai — despre fiecare domeniu al artelor vizuale (sculptura, arhitectura, pictura, etnografie etc). Vor fi vizitate: Palatul Baroc (Muzeul de Arta, Sectia de Etnografie Bastion, Muzeul de Transport Public “Corneliu Miklosi”, Muzeul Satului Banatean).

ALEEA CELEBRITĂȚILOR

Elementul surpriza folosit pe parcursul acestui tur va spori respectul de sine ca cetățean al Timișoarei. Descoperind cine, cum si când a locuit sau a vizitat Timișoara vom vedea ca nu locuim într-un oraș banal pe harta lumii.

TIMIȘOARA VERDE

Iubirea pentru natura, respectul pentru plante si animale, pentru beneficiile izvorate din natura ne vor aduce aminte de ce Timisoara a fost numita pe drept, mai demult, „Orasul Florilor”. Vom vizita cele mai importante parcuri din oras cum ar fi: Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Rozelor, Parcul Regina Maria, povestind despre istoria infiintarii, importanta lor in oras si specificul fiecaruia.

„EROII NU MOR NICIODATA”

Vom avea grija ca cei care vor parcurge acest tur al memorialului revolutiei sa inteleaga contextul social, economic si politic in care Timisoara s-a aflat atunci cand, intr-o magica dar fatidica zi, dorinta de libertate a timisorenilor a determinat ireversibil declansarea Revolutiei Romane din decembrie 1989. Astfel, Timisoara a devenit primul oras liber de comunism din Romania si de asemenea a dobandit un nou statut onorabil, pe langa alte orase din tara: acela de Oras Martir.

PROMENADA PRIN CETATE

Tur desfasurat pietonal, ce va dezvalui placerea unei plimbari prin mijlocul unei mari densitati de obiective turistice importante amplasate in vechea cetate a Timisoarei.

MICII GHIZI

Concurs cu premii desfasurat in cadrul turului panoramic, in timpul caruia fiecare copil participant la concurs va prezenta la microfon un obiectiv ales chiar de el, strabatand orasul si obiectivele prezentate de-a lungul celor 6 module.

Programarile pentru fiecare tur se fac la intelegere cu cadrul didactic care insoteste grupul. Fiecare tur va include un moment special in functie de tematica abordata, fie artistic, fie sportiv sau recreativ, ceea ce va asigura participantilor o stare de spirit potrivita pentru a asimila informatiile primite pe parcursul desfasurarii turului. De mentionat ca, in momente strategic alese, vor fi inserate si elemente de educatie civica si norme de comportament necesare in diferite contexte sociale.

Vă prezint câteva imagini care redau atmosfera tururilor educaționale. Nu trebuie să mergem departe, ci doar să avem un pic mai multă curiozitate ca să ascultăm poveștile orașului…

Cu siguranță sunt multe lucruri de explorat în Timișoara și în apropierea ei. Împreună putem face un tur celor mai importante obiective turistice ale Timișoarei.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *